NAJAARSPROGRAMMA 2021

NOTA BENE

De aangegevens locaties kunnen tezijnertijd nog worden aangepast i.v.m. eventuele coronaperikelen. Wanneer u zich heeft aangemeld ontvangt u bij zo'n wijziging tijdig bericht. Ook ontvangt u na aanmelding tijdig bericht, wanneer een avond onverhoopt niet kan doorgaan. Dit komt dan ook op de website te staan

1. Michaelsviering:
Michael en de bestrijding van draken in onze tijd

Deze avond wordt mede georganiseerd door de ledengroep van de AViN in Zoetermeer

Op deze avond wordt de verjaardag van Michael op 29 september luister bijgezet door verhaal, klankspel en voordracht. Marjan Schoenmakers zal het verhaal vertellen van het levenswater. De deelnemers kunnen vervolgens actief meedoen met het klankspel onder leiding van Heike Jacob aan de hand van Bleffert-instrumenten. Tenslotte zal Jelle van der Schuit ingaan op de stroming van het Transhumanisme die ervan uitgaat dat de toekomst van de mens moet leiden tot een versmelting van mens en machine. Anders raken we ondergeschikt aan kunstmatige intelligentie. Maar berust menselijke intelligentie niet juist op inzicht: een innerlijke ervaring die ontbreekt in welke geavanceerde computer dan ook? En kunnen aan zogenoemde intelligente robots wel gedachten, gevoelens en intenties worden toegeschreven?

Datum: woensdagavond 29 september 2021
Tijd: 20:15 - 22:00 uur
Plaats: Kerkelijk Centrum de Oase
Kerkenbos 8
2715 RP  Zoetermeer
Kosten: € 10,-   incl. consumptie (korting mogelijk))
Aanmelden: Noodzakelijk, via een bericht naar info@stanzo.nl

2. De spirituele uitdagingen van de 21ste eeuw

Voordracht door Frans Lutters

Frans Lutters zal op deze avond spreken over de situatie en uitdagingen van onze tijd. Hij zal daarbij uitgaan van het werk van Bernard Lievegoed en met name ingaan op zijn recent heruitgegeven boek Het goede doen in de 21ste eeuw, een boek dat niets aan actualiteit heeft verloren en bestaat uit voordrachten voor jonge mensen in de Verenigde Staten vanuit een toekomstvisie die een krachtig appel doet op hun moraliteit. Frans Lutters is leraar aan de Stichtse Vrije School en auteur van diverse boeken op antroposofisch gebied. Hij werkt momenteel aan een biografie van Bernard Lievegoed.


Datum: dinsdagavond 26 oktober 2021
Tijd: 20:15- 22:00 uur
Plaats: Vrijeschool Vuurvogel
Schansbos 5-6
2716 GV  Zoetermeer
Kosten: € 10,-   incl. consumptie (korting mogelijk)
Aanmelden: Noodzakelijk, via een bericht naar info@stanzo.nl

3. Over de mysterien van Advent en Kerst

Voordracht door Sebastiaan de Vries

De Adventstijd is de tijd van het steeds sterker wordende innerlijk licht in de duisternis. Het zijn de weken van de laatste inademing, van de aankomst, van de geboorte. We gaan deze avond in op dit bijzondere inademingsproces, op de geboorte en de mysterien van het Kerstfeest. Sebastiaan de Vries studeerde filosofie. Hij is als docent verbonden aan de vrijeschool PABO in Hogeschool Leiden.

Datum: dinssdagavond 23 november 2021
Tijd: 20:15 - 22:00 uur
Plaats: Vrijeschool Vuurvogel
Schansbos 5-6
2716 GV  Zoetermeer
Kosten: € 10,-   incl. consumptie (korting mogelijk)
Aanmelden: Noodzakelijk, via een bericht naar info@stanzo.nl

4. Werken met pastel in het teken van Advent

Workshop door Anneke van Wensveen & Maaike Kroese, kunstzinnige therapeuten

Advent betekent verwachting: een toeleven naar de komst van het Wereldlicht. Het zachte pastelkrijt leent zich uitstekend om een stemming op te bouwen die past bij deze donkere tijd van het jaar. We kunnen beginnen met het blauw, een verwachtingsvolle kleur, om vervolgens met geel als de kleur van het licht te gaan werken. Tenslotte is het de beurt aan het rood als de kleur van de liefde. Maria is vaak gekleed in een rode jurk met daarover een blauwe mantel. Iedereen kan meedoen: ervaring is niet vereist. Indien nodig helpen we je op weg.

Datum: dinsdagavond 14 december 2021
Tijd: 20:15 - 22:00 uur
Plaats: Therapeuticum Aurum
Frits de Zwerverhove 1
2717 TP  Zoetermeer
Kosten: € 10,-   incl. consumptie (korting mogelijk))
Aanmelden: Noodzakelijk bij Anneke van Wensveen (06-49365158, acvanwensveen@gmail.com)